Нам знадобиться:
- борошно – 1,5 скл.
- цукор – 100 г
- чорний шоколад – 100 г
- вершкове масло – 70-80 г
- розпушувач – 1 п.
- яйця – 2 шт.
- какао – 1 ст. л.
- цукрова пудра – для паніровки
Спосіб приготування:
Починати краще з розтоплення на водяній бані масла з шоколадом, так як їм потрібен час охолонути.
Яйця збити з цукром за допомогою міксера.
На максимальних обертах збиваємо майже до білої маси (не менше 10 хв).
Вводимо вже остиглий розтоплений з маслом шоколад і перемішуємо (краще силіконовою лопаткою) до однорідності.
Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і какао.
Вимішуємо. У результаті повинна вийти густа маса, більше схожа на пасту ніж на тісто. Вона досить липка і поки що працювати з нею проблематично. Для цього накриваємо тісто плівкою і ставимо в холодильник на 1,5-2 години.
Ось як все виглядає після холодильника. Тепер з таким “пластиліном” вашим рукам буде одне задоволення ліпити.
Відщипуємо від загальної маси шматочки тіста і робимо з них кульки, розміром приблизно, як кулька для настільного тенісу. Щедро (!) обваліть їх у цукровій пудрі, не переживайте, приторно не буде.
Викладаємо наші кульки на деко з пергаментом, на відстані не менше 5-ти см один від одного. Випікаємо при температурі 180 °C, від 13 до 15 хвилин. Тут краще недопекти, ніж перетримати.
Смачного 😉
0 коментарів до “Розтріскане печиво”Додати →