Нам знадобиться:
Для тіста:
- 180 г борошна
- 90 г холодного вершкового масла
- 4-5 ст. л. крижаної води
- дрібка солі
Для начинки:
- 350 г лисичок
- 1 цибулина
- 100 г твердого сиру
- 150 мл вершків (20% жирності або вище)
- 3 яйця
- щіпка прованських трав
- сіль, перець – за смаком
- кілька гілочок петрушки
- олія для смаження
Спосіб приготування:
Для тіста в чашу блендера просіяти борошно і дрібку солі. Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло і подрібнити в крихту.
Додати 4-5 ст. ложок крижаної води (швидко охолодити воду можна, поклавши в неї кілька кубиків льоду).
Тісто має вийти розсипчастим, але при цьому добре ліпитись. Перевірити дуже легко – візьміть трохи тіста в руку і зліпіть, тільки ні в якому разі не місите руками, це тісто не любить тепло.
Зібрати тісто в диск, загорнути в плівку або поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник на 30-40 хв.
За цей час приготувати начинку.
Очищені лисички відварити в підсоленій воді 15-20 хвилин.
Цибулину дрібно порізати і обсмажити в олії до м’якості 5-7 хвилин, додати відварені лисички і тушкувати ще кілька хвилин.
Для заливки натерти сир на крупній тертці, змішати з вершками і яйцями. Додати прованські трави, посолити і поперчити за смаком. Добре перемішати.
Духовку розігріти до 200 С. Розкачати тісто качалкою і укласти в форму. Наколоти виделкою, щоб тісто не здулося при випіканні.
Випікати з вантажем (кульки для випічки або квасоля) 10 хвилин.
Дістати основу з духовки. Температуру зменшити до 180 С.
Вилити сирну начинку на основу, поверх рівномірно викласти обсмажені з цибулею лисички. Випікати ще 30-35 хвилин.
Дати трохи охолонути. Дістати з форми, посипати дрібно посіченою петрушкою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріг з лисичками”Додати →