Нам знадобиться:
- борошно – 2 скл.
- яйця – 3 шт.
- сіль – 1/2 ч. л.
- сметана – 200 мл.
- розпушувач – 1 ч. л.
- куряче філе – 300 г
- картопля – 3 шт.
- цибуля – 1 шт.
- вершкове масло – 100 г
- твердий сир – 120 г
Спосіб приготування:
Підготуємо продукти для пирога: чистимо картоплю, цибулю, миємо куряче філе. Розтоплюємо шматочок вершкового масла і виливаємо його в миску. Викладаємо до нього всю сметану. Лопаткою перемішуємо інгредієнти. Вбиваємо одне (з трьох) яйце і знову перемішуємо.
До суміші просіюємо борошно одночасно з розпушувачем. Солимо.
В результаті активного замісу руками у нас вийшло неймовірно м’яке по структурі тісто для пирога, яке абсолютно не прилипає до рук.
Дно форми для випічки (у нас розмір – 21 см в діаметрі) застилаємо пергаментом. Розкачуємо тісто і переносимо в форму. Формуємо бортики для нашого пирога з куркою (приблизно 4-5 см). Наколюємо виделкою тісто: якщо цього не зробити, то готова випічка, швидше за все, деформується в процесі впливу високих температур духовки.
Маленькими шматочками ріжемо філе, викладаємо в миску і солимо. Туди ж додаємо дрібно порізану цибулю.
На крупній тертці натираємо картоплю і також додаємо до інгредієнтів. Вбиваємо два яйця. Активно перемішуємо ложкою вміст миски.
Викладаємо курячо-картопляну начинку для пирога на тісто. Розрівнюємо.
Останнім штрихом у підготовці буде сирний шар: натираємо крупно сир, розподіляємо по начинці рівномірно. Ставимо сформований пиріг з куркою та картоплею в холодну духовку, включаємо нагрів, встановлюємо температуру 180 градусів.
Рівно через годину дістаємо готовий відкритий пиріг з куркою і картоплею, викладаємо на дерев’яну поверхню, попередньо звільнивши його з форми.
Достатньо трішки остудити пиріг і можна приступати до дегустації.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріг з куркою і картоплею”Додати →