Нам знадобиться:
Розраховано на форму діаметром 22-24 см.
Для тіста:
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 4-5 ст. л. крижаної води
- дрібка солі
Для начинки:
- 350 г м’яса індички (або готового фаршу)
- 1 невелика цибулина
- 100 г сиру
- 4 яйця
- по щіпці сушеного орегано, базиліка і чебрецю
- кілька гілочок петрушки
- олія – для смаження
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Для приготування тіста в чашу блендера просіяти борошно і дрібку солі. Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло і подрібнити в крихту. Додати 4-5 ст. ложок крижаної води (швидко охолодити воду можна, поклавши в неї кілька кубиків льоду). Тісто має вийти розсипчастим, але при цьому добре ліпитися. Загорнути тісто в харчову плівку і покласти в холодильник на 30-40 хв.
За цей час підготувати інгредієнти для начинки. М’ясо індички дрібно порубати ножем або подрібнити в блендері. Цибулю дрібно порізати. Розігріти олію, обсмажити цибулю кілька хвилин. Додати м’ясо індички.
Тушкувати на невеликому вогні до готовності 7-10 хвилин.
Духовку розігріти до 200 С. Розкачати тісто і помістити в форму. Випікати з вантажем (кульки для випічки або квасоля) 10 хвилин. Потім прибрати вантаж і випікати ще 7 хвилин без вантажу. Дістати основу з духовки. Температуру зменшити до 170 С.
Сир натерти на тертці. Яйця збити і перемішати з сиром, травами, сіллю і перцем. Рівномірно викласти індичку на основу. Залити сирно-яєчної сумішшю. Акуратно розкласти гілочки петрушки. Випікати ще 20-25 хвилин. Дати трохи охолонути і пробувати.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пиріг з індичкою”Додати →