Нам знадобиться:
Для тіста:
- 3 яєчні жовтки;
- 200 мл сметани;
- 200 г масла/маргарину;
- 300-350 г борошна;
- дрібка солі.
Для начинки:
- 3 яєчні білки;
- 1/2 або 1 склянка цукру;
- ванілін по смаку.
Спосіб приготування:
Відділяємо жовтки від білків, перемішуємо з сіллю. Додаємо сметану і розтоплене масло. Ще раз розмішуємо і вимішуємо з борошном. Тісто скачуємо в кулю, обертаємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 1-2 год.
Після цього, прогріваємо духовку і готуємо начинку. Збиваємо білки міксером в пишну піну, поступово додаючи цукор, ванілін і продовжуємо збивати ще хвилин 5-7, щоб отримати густу масу.
Тісто ділимо на дві частини, так зручніше працювати. Кожну частину тонко розкочуємо в пласт і змащуємо білковою начинкою. Акуратно завертаємо в тонкий рулет, надлишки начинки просто видаляємо лопаткою.
Рулет нарізаємо гострим ножем одним швидким рухом. Розрізати необхідно швидко, щоб начинка не розмащувалась. Розгортаємо і поправляємо вже на формі.
Випікаємо 20-25 хвилин при t 200 С.
Смачного 😉
0 коментарів до “Печиво “Розочки””Додати →