печиво на майонезі

Печиво на майонезі

Нам знадобиться:

  • вершкове масло – 200 г
  • майонез – 200 г
  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 150 г
  • ванільний цукор – 2 ч. л.
  • борошно – 550-600 г
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • розпушувач – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Вершкове масло наріжте маленькими кубиками, складіть у велику миску і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Майонез і яйця дістаньте з холодильника.

Коли вершкове масло стане м’яким, перемішайте його виделкою або вінчиком. Додайте майонез і збийте все разом до отримання маси однорідної консистенції.

Яйце збийте міксером зі звичайним і ванільним цукром. За бажанням, ви можете зробити тісто для печива солодшим, додавши ще пару ложок звичайного цукру, хоча і запропонованої нами кількості цілком достатньо.

Отриману яєчну суміш, збиваючи вінчиком або міксером на низькій швидкості, додайте до масляно-майонезної. У результаті повинна вийти маса однорідної консистенції.

Зверху над мискою з масою просійте все борошно з розпушувачем і сіллю. Ретельно перемішайте. Тісто для печива на майонезі готове.

тісто на майонезі

Тісто перекладіть столовою ложкою в кулінарний мішок з великою фігурною насадкою. Якщо його розмір не дає можливість помістити всередину все тісто, викладайте частинами.

Деко застелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Відсадити з кондитерського мішка невеликі порції тіста на відстані 1 см один від одного.

Випікайте печиво до рум’яного кольору 15-20 хвилин при температурі 200°C.

рецепт печива на майонезі

Смачного 😉

0 коментарів до “Печиво на майонезіДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *