Нам знадобиться:
- вершкове масло – 200 г
- майонез – 200 г
- яйця – 1 шт.
- цукор – 150 г
- ванільний цукор – 2 ч. л.
- борошно – 550-600 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Вершкове масло наріжте маленькими кубиками, складіть у велику миску і залиште на 30 хвилин при кімнатній температурі. Майонез і яйця дістаньте з холодильника.
Коли вершкове масло стане м’яким, перемішайте його виделкою або вінчиком. Додайте майонез і збийте все разом до отримання маси однорідної консистенції.
Яйце збийте міксером зі звичайним і ванільним цукром. За бажанням, ви можете зробити тісто для печива солодшим, додавши ще пару ложок звичайного цукру, хоча і запропонованої нами кількості цілком достатньо.
Отриману яєчну суміш, збиваючи вінчиком або міксером на низькій швидкості, додайте до масляно-майонезної. У результаті повинна вийти маса однорідної консистенції.
Зверху над мискою з масою просійте все борошно з розпушувачем і сіллю. Ретельно перемішайте. Тісто для печива на майонезі готове.
Тісто перекладіть столовою ложкою в кулінарний мішок з великою фігурною насадкою. Якщо його розмір не дає можливість помістити всередину все тісто, викладайте частинами.
Деко застелити пергаментом і змастити вершковим маслом. Відсадити з кондитерського мішка невеликі порції тіста на відстані 1 см один від одного.
Випікайте печиво до рум’яного кольору 15-20 хвилин при температурі 200°C.
Смачного 😉
0 коментарів до “Печиво на майонезі”Додати →