Нам знадобиться:
- гречка – 1 скл.
- картопля (середня) – 3 шт.
- морква (велика) – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- вода (або овочевий бульйон) – 1/2 скл.
- спеції, сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Зварити гречку звичним способом.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву натерти.
Картоплю очистити і натерти на дрібній тертці, добре віджати масу.
Змішати картоплю з гречкою, посолити, додати улюблені спеції.
Добре вимісити фарш – він повинен бути досить в’язким, щоб було зручно ліпити котлети.
Зліпити гречаники довільної форми.
Обсмажити їх на сковорідці з олією.
На іншій сковорідці, злегка змащеній олією, підсмажити цибулю і моркву.
Обсмажені котлети викласти в каструлю. Коли заповниться перший ряд, викласти на котлети частину обсмажених овочів – моркви з цибулею. Так само зробити і з іншими рядами гречаників. Влити в каструлю трохи води або овочевого бульйону, тушкувати на слабкому вогні близько 20 хвилин.
Пісні гречаники готові!
Смачного 😉
0 коментарів до “Гречаники пісні”Додати →