Нам знадобиться:
- борошно – 4 скл.
- олія – 5 ст.л.
- сухі дріжджі – 1,5 пакетика
- цукор – 5 ч.л.
- щіпка солі
- мак кондитерський – 400 г
- мед – 8 ст.л.
- жовток (можна не використовувати) – 1 шт.
Інгредієнти розрахована на два рулети.
Спосіб приготування:
Змішуємо цукор з дріжджами, заливаємо 1 склянкою теплої води, додаємо 2 столові ложки борошна, акуратно перемішуємо і ставимо в тепле місце на 15 хвилин. Коли опара підніметься, додаємо сіль, олію і решту борошна. Борошно сипте акуратно, щоб тісто не вийшло туге. Тоді додайте трохи теплої водички. Замішуємо м’яке пружне тісто. Місимо поки не почне відлипати від рук і посуду. Кладемо грудку в каструлю з кришкою, закриваємо і ставимо в тепле місце на 45 хвилин.
За цей час розтоплюємо на водяній бані мед, додаємо в нього мак і, постійно помішуючи, варимо три-п’ять хвилин. Ставимо остуджувати, але головне не переостудіть. Викладаємо грудку тіста на присипаний борошном стіл, ділимо навпіл. Одну частину кладемо назад в каструлю, а іншу починаємо розкачувати в тонкий прямокутний пласт. Зверху розмащуємо макову начинку.
Скручуємо в рулет і укладаємо на змащене олією деко. Зверху змащуємо жовтком і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку.
Випікаємо від 15 до 25 хвилин – залежить від духовки. Якщо верх починає вже дуже активно підрум’янюватися, накриємо його фольгою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Маківник”Додати →