Нам знадобиться:
Для маффінів:
- яйця – 2 шт.
- борошно – 1,5 скл.
- цукор – 1 скл.
- розпушувач – 1 ч. л.
- вершкове масло – 200 г
- чорний шоколад – 100 г
Для крему:
- вершки (35%) – 100 г
- чорний шоколад – 50 г
- желатин – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Вершкове масло і шоколад кладемо в невелику каструлю і ставимо на плиту.
На повільному вогні розтоплюємо масло і шоколад постійно помішуючи і доводячи інгредієнти до однорідної консистенції. Даємо повністю охолонути.
Яйця збиваємо з цукром на максимальній швидкості міксера протягом п’яти хвилин.
Вливаємо шоколадну масу в яйця, збиваючи міксером на мінімальній швидкості.
У борошно додаємо розпушувач і розмішуємо. Отриману суміш з’єднуємо з шоколадною, збиваючи міксером на невеликій швидкості.
Натерту апельсинову цедру додаємо до тіста і розмішуємо.
Готове тісто викладаємо у формочки, застелені паперовими капсулами і випікаємо в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів протягом 30-35 хвилин.
Готові маффіни можна декорувати кремом і будь-якими прикрасами з цукру, шоколаду або фруктів за Вашим бажанням. Ми приготуємо вершково-шоколадний крем, в якості декору.
Почнемо готувати вершково-шоколадний крем. Для цього желатин замочуємо в невеликій кількості води і залишаємо на 10 хвилин.
Вершки збиваємо на максимальній швидкості міксера поки вони не будуть тримати форму.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі і додаємо у вершки, продовжуючи збивати на невеликій швидкості.
Желатин розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння.
Розтоплений желатин додаємо до крему тонкою цівкою, продовжуючи збивати на маленькій швидкості протягом хвилини. Вершково-шоколадний крем готовий!
Декоруємо готові маффіни кремом і червоними сердечками з цукрової мастики..
Смачного 😉
0 коментарів до “Маффіни “Валентинки””Додати →