Нам знадобиться:
- борошно пшеничне – 300 г
- борошно житнє обдирне – 100-150 г
- мед – 40 г
- солод ферментований – 15 г
- сухі дріжджі – 11 г
- оливкова олія – 40 мл
- олія соняшникова – 10 мл
- вода – 280 мл
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
Пшеничне і житнє борошно просіюємо у глибоку миску.
Додаємо сіль, солод, дріжджі і перемішуємо.
Вливаємо тоненькою цівкою воду, додаємо мед та оливкову олію.
Вимішуємо тісто до отримання однорідної маси.
Чашу мультиварки змащуємо соняшниковою олією.
Викладаємо у чашу мультиварки наше тісто і розрівнюємо, легенько приминаючи його.
Закриваємо кришку і знімаємо паровий клапан мультиварки. Встановлюємо програму ХЛЕБ, час приготування становить 3 год. : 1 год. на те, щоб тісто підійшло, 1 год. на випічку з однієї сторони і ще 1 год. на випічку з іншої сторони. Якщо у вас програма ХЛЕБ не включає час для того, щоб тісто підійшло, можна поставити на режим ЙОГУРТ на 1 год, а потім на ХЛЕБ на 2 год. Або просто поставити у теплому місці, щоб тісто само підійшло і тоді вже поставити випікати на 2 год.
Через 1 год. наше тісто підійшло.
Ще через годину перевертаємо хліб на другу сторону і ставимо далі випікатися (ще на 1 год).
Виймаємо хліб з мульварки і даємо йому повністю охолонути.
Хліб житньо-пшеничний в мультиварці готовий.
Готувати і пекти такий хліб одне задоволення. Виходить завжди дуже смачним і ароматним.
Смачного 😉
0 коментарів до “Хліб житньо-пшеничний”Додати →