Хліб житньо-пшеничний

Нам знадобиться:

  • борошно пшеничне – 300 г
  • борошно житнє обдирне – 100-150 г
  • мед – 40 г
  • солод ферментований – 15 г
  • сухі дріжджі – 11 г
  • оливкова олія – 40 мл
  • олія соняшникова – 10 мл
  • вода – 280 мл
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Пшеничне і житнє борошно просіюємо у глибоку миску.

Додаємо сіль, солод, дріжджі і перемішуємо.

Вливаємо тоненькою цівкою воду, додаємо мед та оливкову олію.

Вимішуємо тісто до отримання однорідної маси.

Чашу мультиварки змащуємо соняшниковою олією.

Викладаємо у чашу мультиварки наше тісто і розрівнюємо, легенько приминаючи його.

Закриваємо кришку і знімаємо паровий клапан мультиварки. Встановлюємо програму ХЛЕБ, час приготування становить 3 год. : 1 год. на те, щоб тісто підійшло, 1 год. на випічку з однієї сторони і ще 1 год. на випічку з іншої сторони. Якщо у вас програма ХЛЕБ не включає час для того, щоб тісто підійшло, можна поставити на режим ЙОГУРТ на 1 год, а потім на ХЛЕБ на 2 год. Або просто поставити у теплому місці, щоб тісто само підійшло і тоді вже поставити випікати на 2 год.

Через 1 год. наше тісто підійшло.

Ще через годину перевертаємо хліб на другу сторону і ставимо далі випікатися (ще на 1 год).

Виймаємо хліб з мульварки і даємо йому повністю охолонути.

Хліб житньо-пшеничний в мультиварці готовий.

Готувати і пекти такий хліб одне задоволення. Виходить завжди дуже смачним і ароматним.

Смачного 😉

0 коментарів до “Хліб житньо-пшеничнийДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *