Нам знадобиться:
Для тіста:
- варена картопля в мундирі – 500 г
- яйця – 2 шт
- сіль – за смаком
- вершкове масло – 50 г
- борошно – до 300 г
Для начинки:
- лісові гриби – 500 г
- цибуля – 1 шт
- олія – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Відварену в мундирі картоплю почистити і пропустити через м’ясорубку або добре потовкти. Додати щіпку солі, 1 яйце, розтоплене масло і поступово додавати борошно, доки тісто не перестане липнути до рук.
Лісові гриби дрібно нарізати і відварити 15-20 хвилин. Відкинути на друшляк. На олії обсмажити цибулю, додати гриби та смажити, помішуючи, 10-15 хвилин. Посолити та поперчити.
Тісто розкачати в пласт завтовшки до 0,5 см. Склянкою або формою вирізати кружечки. Для круглих пиріжків кладемо начинку на середину одного кружечка і накриваємо іншим. Краї притискаємо виделкою. Звичайні пиріжки заліплюємо як вареники, кладемо швом униз.
Пиріжки покласти на змащене маслом деко, змастити пиріжки збитим яйцем і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хв, поки вони не зарум’яняться.
Пиріжки найкраще смакують ще теплими.
Смачного 😉
0 коментарів до “Картопляні пиріжки з грибами”Додати →