Картопляні пиріжки з грибами

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • варена картопля в мундирі – 500 г
  • яйця – 2 шт
  • сіль – за смаком
  • вершкове масло – 50 г
  • борошно – до 300 г

Для начинки:

  • лісові гриби – 500 г
  • цибуля – 1 шт
  • олія – 2 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Відварену в мундирі картоплю почистити і пропустити через м’ясорубку або добре потовкти. Додати щіпку солі, 1 яйце, розтоплене масло і поступово додавати борошно, доки тісто не перестане липнути до рук.

Лісові гриби дрібно нарізати і відварити 15-20 хвилин. Відкинути на друшляк. На олії обсмажити цибулю, додати гриби та смажити, помішуючи, 10-15 хвилин. Посолити та поперчити.

Тісто розкачати в пласт завтовшки до 0,5 см. Склянкою або формою вирізати кружечки. Для круглих пиріжків кладемо начинку на середину одного кружечка і накриваємо іншим. Краї притискаємо виделкою. Звичайні пиріжки заліплюємо як вареники, кладемо швом униз.

Пиріжки покласти на змащене маслом деко, змастити пиріжки збитим яйцем і поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хв, поки вони не зарум’яняться.

Пиріжки найкраще смакують ще теплими.

Смачного 😉

0 коментарів до “Картопляні пиріжки з грибамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *