Сирний пиріг з яблуками

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • борошно – 2,5 скл.
  • вершкове масло – 250 г
  • кисломолочний сир – 200 г
  • цукор – 2/3 скл.
  • ванільний цукор – 1 пакетик
  • розпушувач тіста – 1 ч. л.

Для начинки:

  • яблука (кількість залежить від розміру) – 6 шт
  • дольки мандаринів – 12 шт
  • кориця – за смаком

Спосіб приготування:

Збити із цукром розм’якшене вершкове масло, додати сир, перемішати. Всипати борошно, просіяне разом з розпушувачем і ванільний цукор, замісити тісто. Загорніть тісто в плівку і приберіть на пів години в холодильник. Борошна може знадобитися трохи менше чи більше – це залежить від вологості сиру.

Яблука помити, почистити від шкірки, видалити насіннєву коробочку, розрізати на половинки. У центр кожного яблука покласти дольку мандарина. Крім мандарина начинкою можуть бути фініки без кісточки, курага, чорнослив, половинка волоського горіха.

Тісто розділити на дві частини, одну з них розкачати і покласти на пергамент так, щоб утворилися невеликі бортики. На тісто покласти половинки яблук начинкою вниз, посипати корицею яблука, якщо яблука дуже кислі – присипати цукром.

Другу частину тіста розкачати і покласти на яблука, краї защипати, змастити верх жовтком. Випікати 40-60 хвилин при температурі 180°C.

Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.

Смачного 😉

0 коментарів до “Сирний пиріг з яблукамиДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *