Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 2,5 скл.
- вершкове масло – 250 г
- кисломолочний сир – 200 г
- цукор – 2/3 скл.
- ванільний цукор – 1 пакетик
- розпушувач тіста – 1 ч. л.
Для начинки:
- яблука (кількість залежить від розміру) – 6 шт
- дольки мандаринів – 12 шт
- кориця – за смаком
Спосіб приготування:
Збити із цукром розм’якшене вершкове масло, додати сир, перемішати. Всипати борошно, просіяне разом з розпушувачем і ванільний цукор, замісити тісто. Загорніть тісто в плівку і приберіть на пів години в холодильник. Борошна може знадобитися трохи менше чи більше – це залежить від вологості сиру.
Яблука помити, почистити від шкірки, видалити насіннєву коробочку, розрізати на половинки. У центр кожного яблука покласти дольку мандарина. Крім мандарина начинкою можуть бути фініки без кісточки, курага, чорнослив, половинка волоського горіха.
Тісто розділити на дві частини, одну з них розкачати і покласти на пергамент так, щоб утворилися невеликі бортики. На тісто покласти половинки яблук начинкою вниз, посипати корицею яблука, якщо яблука дуже кислі – присипати цукром.
Другу частину тіста розкачати і покласти на яблука, краї защипати, змастити верх жовтком. Випікати 40-60 хвилин при температурі 180°C.
Готовий пиріг присипати цукровою пудрою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Сирний пиріг з яблуками”Додати →