Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 500 г
- вершкове масло – 60 г
- кефір (1%) – 200 мл
- сметана (20%) – 2 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- сода – 1/2 ч. л.
- лимонний сік – 1 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
Для начинки:
- телятина – 300 г
- картопля – 2 шт.
- цибуля – 2 шт.
- сіль, перець – за смаком
Крім того:
- яйця (для змащування) – 1 шт.
- вершкове масло – 20 г
- бульйон – 1 скл.
Спосіб приготування:
Спершу приготуємо тісто.
Необхідно розтопити вершкове масло, помістити його у велику миску і остудити.
Додати кефір, сметану, сіль і цукор. Перемішати.
Просіяти в миску 400 г борошна. Ще трохи перемішати.
Соду погасити лимонним соком і додати в тісто.
Поступово додаючи борошно, що залишилось, замісити однорідне, в міру м’яке тісто.
Накрити тісто рушником і дати “відпочити” 30 хвилин.
Тим часом підготуємо начинку. Потрібно дрібно нарізати м’ясо, картоплю і цибулю.
Посолити, поперчити і перемішати.
Тісто розділити на 10-11 рівних частин, сформувати кульки.
Кожну частину розкачати в коло (близько 15 см). Бажано, щоб коло було якомога рівнішим, тоді трикутник вийде гарним.
В центрі кола викласти 1-1,5 ст. л. начинки.
Припідняти тісто з двох сторін, міцно защіпати до центру ечпочмаку.
Після цього другий “шов” і третій. В центрі залишити отвір.
Змастити трикутники сумішшю розтопленого (і охолодженого) вершкового масла і яйця.
Випікати 30 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього в кожен трикутник в отвір налити трохи бульйону. Запікати ще 30 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Ечпочмак по-татарськи”Додати →