Нам знадобиться:
- борошно – 400 г
- молоко – 1,5 склянки
- сухі дріжджі – 1 ст. л.
- яйця – 2 шт.
- олія – 4 ст. л.
- вершкове масло – 60 г
- сіль, перець та інші спеції – за смаком
- цукрова пудра – 0,5 ч. л.
- кунжут – 2 ст. л.
- картопля – 1/2 кг
Спосіб приготування:
Спочатку приготувати пюре.
Приступимо до тіста. Спочатку в тепле молоко додати дріжджі і цукрову пудру. Через хвилин 10 як дріжджова маса почне пузиритися додаємо інші інгредієнти, 0,5 ч. л. солі. Вершкове масло розтопити перед додаванням. Замішуємо гладке еластичне тісто. Формуємо кулю і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин накривши чистим кухонним рушником або харчовою плівкою.
Як тісто підніметься, а пюре охолоне змащуємо деко вершковим маслом і починаємо формувати наші пиріжки. Викладаємо їх на форму і даємо постояти 15 хвилин. Змащуємо збитим жовтком і посипаємо кунжутом. Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Домашні булочки з картоплею”Додати →