Булочки з грибною начинкою

Нам знадобиться:

Для тіста:

  • вода – 200 мл
  • борошно – 350 г
  • цукор – 8 г
  • сіль – 5 г
  • олія – 30 г
  • дріжджі сухі – 7 г

Для начинки:

  • гриби – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • зелень петрушки – 2 ст. л.
  • кріп – 2 ст. л.
  • сир – 200 г
  • сметана – 2-3 ст. л.
  • сіль, спеції – за смаком

 

Рецепт розрахований на форму діаметром 25 см.

 

Спосіб приготування:

Розпочнемо готувати тісто. В теплу воду всипати дріжджі, цукор і столову ложку борошна. Розмішати і поставити в тепле місце для підняття, хвилин на 15.

В миску просіяти борошно, всипати сіль, влити опару, олію і замісити тісто
спочатку в мисці, а потім гарно вимісити на столі.

Борошна може піти більше, ніж в рецепті, досипайте поступово, щоб не перебити тісто борошном. Тісто еластичне і не липне до рук.

Покласти в миску, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на годину, тісто має збільшитися в два рази.

Після цього, тісто розділити на 12 рівних частин.

Накрити тісто плівкою і залишити на 15 хвилин.

Через 15 хвилин, беремо перший шматок тіста, розкачуємо в тонкий овальний шар,.

Скласти тісто навпіл.

Змастити олією і загорнути в рулетик.

Так само зробити з іншими частинами тіста. Форму, застелену пергаментом, змастити олією і викласти в неї рулетики з тіста, як показано на фото.

Коли форма укомплектована – накрийте харчовою плівкою на 30 хвилин, поставте в тепле місце.

Поки булочки підходять, приготуємо начинку.
Гриби порізати дрібним кубиком і обсмажити на сковорідці.

Потім додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до золотистого кольору.

В мисці змішати натертий сир, гриби з цибулею, сметану, зелень і спеції. Добре розмішуємо.

Коли булочки добре підійдуть – знімаємо плівку.

Розсунути булочки по краях форми, сформувавши місце для начинки.

Викласти начинку і розрівняти.

Булочки акуратно змастити збитим жовтком.

Поставити в розігріту до 190 °C духовку, випікати 25-30 хвилин.

Булочки з грибною начинкою готові!

Смачного 😉

0 коментарів до “Булочки з грибною начинкоюДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *