Нам знадобиться:
Для тіста:
- вода – 200 мл
- борошно – 350 г
- цукор – 8 г
- сіль – 5 г
- олія – 30 г
- дріжджі сухі – 7 г
Для начинки:
- гриби – 150 г
- цибуля – 1 шт.
- зелень петрушки – 2 ст. л.
- кріп – 2 ст. л.
- сир – 200 г
- сметана – 2-3 ст. л.
- сіль, спеції – за смаком
Рецепт розрахований на форму діаметром 25 см.
Спосіб приготування:
Розпочнемо готувати тісто. В теплу воду всипати дріжджі, цукор і столову ложку борошна. Розмішати і поставити в тепле місце для підняття, хвилин на 15.
В миску просіяти борошно, всипати сіль, влити опару, олію і замісити тісто
спочатку в мисці, а потім гарно вимісити на столі.
Борошна може піти більше, ніж в рецепті, досипайте поступово, щоб не перебити тісто борошном. Тісто еластичне і не липне до рук.
Покласти в миску, накрити харчовою плівкою і поставити в тепле місце на годину, тісто має збільшитися в два рази.
Після цього, тісто розділити на 12 рівних частин.
Накрити тісто плівкою і залишити на 15 хвилин.
Через 15 хвилин, беремо перший шматок тіста, розкачуємо в тонкий овальний шар,.
Скласти тісто навпіл.
Змастити олією і загорнути в рулетик.
Так само зробити з іншими частинами тіста. Форму, застелену пергаментом, змастити олією і викласти в неї рулетики з тіста, як показано на фото.
Коли форма укомплектована – накрийте харчовою плівкою на 30 хвилин, поставте в тепле місце.
Поки булочки підходять, приготуємо начинку.
Гриби порізати дрібним кубиком і обсмажити на сковорідці.
Потім додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до золотистого кольору.
В мисці змішати натертий сир, гриби з цибулею, сметану, зелень і спеції. Добре розмішуємо.
Коли булочки добре підійдуть – знімаємо плівку.
Розсунути булочки по краях форми, сформувавши місце для начинки.
Викласти начинку і розрівняти.
Булочки акуратно змастити збитим жовтком.
Поставити в розігріту до 190 °C духовку, випікати 25-30 хвилин.
Булочки з грибною начинкою готові!
Смачного 😉
0 коментарів до “Булочки з грибною начинкою”Додати →