Нам знадобиться:
- білки – 3 шт.
- цукор – 100 г + 1 ст. л. (для посипки ягід)
- сметана (20-30%) – 2 ст. л.
- борошно – 200 г
- малина (свіжа або заморожена) – 150-200 г
- цукор – 100 г
- вершкове масло кімнатної температури – 125 г
- ванілін – 1 пакетик
- розпушувач – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Білки збиваємо до м’яких піків з половиною цукру.
Вершкове масло збиваємо з цукром, що залишився до кремоподібного стану. Додаємо сметану, ванілін і ще раз збиваємо.
Додаємо половину борошна, просіяного з розпушувачем.
Додаємо збиті білки і акуратно перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору. Додаємо решту борошна і акуратно перемішуємо до однорідності.
Перекладаємо тісто в змащену форму (на фото 24 см). Зверху кладемо ягоди. Якщо вони кислі, посипаємо 1 ст. л. цукру.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до готовності (перевіряємо зубочисткою), приблизно 25-30 хвилин. Готовий пиріг посипаємо цукровою пудрою.
Подаємо теплим або повністю охолодженим з кулькою морозива або збитими вершками.
Смачного 😉
0 коментарів до “Бісквітний пиріг з малиною”Додати →