Нам знадобиться:
Для тіста:
- борошно – 5 скл
- вода – 250 мл
- молоко – 250 мл
- яйце – 1 шт.
- сіль
Для начинки:
- варена картопля – 500 г
- творог – 350 г
- яйце – 1 шт.
- сіль
Спосіб приготування:
З борошна, води, молока, яйця і солі замісити тісто. Воно не має бути дуже тугим. Дати тісту трохи полежати, поки будемо готувати начинку. Тісто можна приготувати за будь-яким улюбленим рецептом.
Завчасно зварити картоплю, остудити. Начинку можна робити за допомогою звичайної товкачки, змішавши сир з картоплею. Або, якщо бажаєте отримати одноріднішу і ніжнішу консистенцію – використайте блендер. В начинку також потрібно додати сире яйце і сіль.
Далі – звичайний процес ліплення вареників. Розкачати тісто, вирізати круги, покласти начинку і заліпити. Вареників виходить багато, частину можна заморозити.
Готові вареники з сиром і картоплею відварити у великій к-сті підсоленої води, протягом 5-7 хвилин після закипання. Відкинути на друшляк і дати стекти. Полити розтопленим вершковим маслом і подавати до столу!
Смачного 😉
0 коментарів до “Вареники з сиром і картоплею”Додати →