Нам знадобиться:
- мигдаль – 125 г
- цукор – 200 г
- розпушувач – 2/3 ч. л.
- яєчні білки – 200 г (приблизно 7 шт)
- вершкове масло – 150 г
- борошно – 185 г
- апельсин – 1 шт.
Спосіб приготування:
Мигдаль мелемо в кавомолці.
Змішуємо з борошном, розпушувачем і цукром. Масло розтоплюємо і даємо трохи покипіти до появи легкого горіхового аромату. Переливаємо в миску і даємо охолонути до кімнатної температури.
Білки збиваємо вінчиком до появи піни, але не до піків. Занадто сильно збивати не треба.
Додаємо 1 ст. л. натертої цедри і 50 мл апельсинового соку.
Також додаємо сухі інгредієнти. Замішуємо тісто. Додаємо масло і знову перемішуємо.
Виливаємо тісто в змащену маслом форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до готовності (перевіряємо зубочисткою), близько 35-40 хвилин. Посипаємо гарячий пиріг цукровою пудрою. Охолоджуємо і подаємо до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Апельсиново-мигдальний пиріг”Додати →