Нам знадобиться:
- сметана – 2 ст.л.
- оливкова олія – 2 ст.л.
- зелені оливки консервовані – 4 шт.
- огірок маринований – 1 шт.
- яйця – 2 шт.
- лимон – 1/4 шт.
- гірчиця – 1/2 ч.л.
- часник – 1 зубчик
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Зварити одне яйце. Друге розбити, відокремити білок від жовтка. Жовток збити за допомогою блендера.
У звареного яйця вийняти жовток. Покришити його в збитий сирий жовток.
Додати сметану. Ретельно перемішати.
Додати в масу гірчицю. Посолити і поперчити за смаком.
Влити олію. Вичавити сік 1/4 лимона. При додаванні в соус солоних огірків лимонний сік можна не додавати або додати в меншій кількості.
Огірки і оливки дрібно порубати (але не терти на тертці). Викласти їх в соус. Перемішати.
Часник видавити в соус за допомогою часникодавки. Ще раз перемішати. Викласти соус в скляну банку і прибрати в холодильник на кілька годин. Потім можна подавати.
Смачного 😉
0 коментарів до “Соус “Тартар””Додати →