Нам знадобиться:
- базилік (листя без стебел) – 100 г
- сир пармезан – 100 г
- кедрові горішки – 30 г
- часник – 3 зубці
- оливкова олія – 150 г
- сіль – за смаком
Спосіб приготування:
У ступці розтерти часник з дрібкою солі.
До часника додати кедрові горішки і добре перетерти.
Потім додати в ступку листя базиліка (додавати невеликими порціями).
Слідом додати тертий на дрібний терці пармезан, поступово влити оливкову олію, перемішуючи до однорідного стану пестиком чи ложкою.
Соус песто готовий! Подають цей соус з макаронами, м’ясом, рибою, використовують для супів, в якості салатної заправки.
Для зберігання соус перекладають у невелику посудину, зверху наливають шар оливкової олії (0,5-1 см) і закривають кришкою. В такому вигляді соус песто можна зберігати в холодильнику 5-6 днів, або в морозильній камері.
Смачного 😉
0 коментарів до “Соус “Песто””Додати →