Нам знадобиться:
- великий помідор – 1 шт.
- сік лайма/лимона – 2 ст. л.
- цибуля – 1/2 шт.
- часник – 2 зуб.
- томатна паста – 1 ст. л.
- цукор – 1 ст. л.
- зелень – за смаком
- сіль, перець – за смаком
- олія
Спосіб приготування:
Зробити на помідорі надріз хрест-навхрест. Помістити його у глибоку миску і залити окропом, щоб помідор повністю був у воді. Залиште на 2-3 хвилини, після чого окуніть у холодну воду і легко зніміть шкірку помідора.
Наріжте помідор на невеликі шматки. В невелику каструлю або сотейник налийте олію, вкиньте помідор і тушкуйте до м’якості.
В миску видавіть сік лайма або лимона, цибулю дрібно наріжте, перемішайте і залиште на хвилин 10, щоб цибуля промаринувалась.
Розведіть в окропі томатну пасту і вилийте в сотейник до помідора.
Зелень дрібно порубайте. Чудово підійде петрушка, кріп, кінза, базилік.
Додайте туди ж цибулю, вичавлений часник, сіль, цукор, перець за смаком.
Перемішайте і прогрійте 2-3 хвилини.
Перелийте в банку і дайте настоятись кілька годин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Соус до шашлика”Додати →