Грибна підлива

Грибна підлива

Нам знадобиться:

  • сушені білі гриби – 100 г
  • цибуля – 1 шт.
  • борошно – 2 ст. л. (з верхом)
  • олія – 6 ст. л.
  • часник – 3-4 зубчики
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Гриби промити, залити холодною водою для набухання на 4-8 годин. Краще на ніч. Потім відварити в цій же воді на малому вогні 1,5 години. Гриби вийняти, а відвар не зливати. Гриби дрібно посікти. На половині олії обсмажити дрібно порізану цибулину до золотистого кольору.

Додати гриби і тушкувати разом 10-15 хвилин.

На іншій сковороді на олії, що залишилася, обсмажити борошно. Поступово додавати грибний відвар, весь час помішуючи, щоб не було грудочок.

Змішати цибулю з грибами, додати грибний бульйон до потрібної консистенції. Посолити і поперчити. Довести до кипіння і прокип’ятити 1-2 хвилини. Соус повинен бути густим.

соус з грибів

Заправити грибну підливу часником (пропустити через часникодавку). Часнику не повинно бути багато, щоб він не перебивав смак і запах грибів.

рецепт грибної підливи

Смачного 😉

0 коментарів до “Грибна підливаДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *