Нам знадобиться:
- сушені білі гриби – 100 г
- цибуля – 1 шт.
- борошно – 2 ст. л. (з верхом)
- олія – 6 ст. л.
- часник – 3-4 зубчики
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Гриби промити, залити холодною водою для набухання на 4-8 годин. Краще на ніч. Потім відварити в цій же воді на малому вогні 1,5 години. Гриби вийняти, а відвар не зливати. Гриби дрібно посікти. На половині олії обсмажити дрібно порізану цибулину до золотистого кольору.
Додати гриби і тушкувати разом 10-15 хвилин.
На іншій сковороді на олії, що залишилася, обсмажити борошно. Поступово додавати грибний відвар, весь час помішуючи, щоб не було грудочок.
Змішати цибулю з грибами, додати грибний бульйон до потрібної консистенції. Посолити і поперчити. Довести до кипіння і прокип’ятити 1-2 хвилини. Соус повинен бути густим.
Заправити грибну підливу часником (пропустити через часникодавку). Часнику не повинно бути багато, щоб він не перебивав смак і запах грибів.
Смачного 😉
0 коментарів до “Грибна підлива”Додати →