Нам знадобиться:
- перець чилі – 200 г
- сіль – 1 ч. л. (без гірки)
- олія – 1 ст. л.
- крохмал – 1 ч. л.
- невеличка головка часнику – 1 шт.
- цукор – 1 ст. л. (без гірки)
- яблучний оцет – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
З чилі відрізаємо зелену верхівку, нарізаємо на шматочки і разом з часником відправляємо в чашу блендера (насіння з перцю не видаляємо).
Перемелюємо в пюре і перекладаємо в каструльку.
Додаємо сіль, цукор, крохмал, олію і оцет і ставимо на невеликий вогонь на плиту. Варимо до закипання, знімаємо з вогню і охолоджуємо на крижаній бані.
Соус виходить дуже гострий. Ідеально підходить до м’ясних страв. Любителі “гострого” обов’язково оцінять цей соус.
Смачного 😉
0 коментарів до “Гострий соус “Чилі””Додати →