Нам знадобиться:
- куряча печінка – 200 г
- яблука (великі) – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- чорнослив – 30 г
- спеції – за смаком
- сіль, перець – за смаком
- зелена цибуля
Спосіб приготування:
Підготуйте яблука для оформлення салату. Розріжте одне яблуко навпіл, виріжте серцевину з кісточками. Наріжте яблуко тонкими пластинами.
Обсмажте скибочки на сковороді з додаванням 1 столової ложки олії. Смажте по 1-2 хвилини з кожного боку до розм’якшення. Перекладіть на блюдо і залиште остигати.
Печінку розріжте на невеликі шматочки, обваляйте їх у борошні й обсмажте з двох сторін по 5 хвилин. Посоліть і поперчіть.
Тонко наріжте червону або звичайну ріпчасту цибулю, додайте до печінки. Обсмажуйте все разом ще 5-7 хвилин.
Солодкий перець наріжте кубиками, чорнослив – невеликими шматочками. Додайте їх до печінки і цибулі, обсмажте всі інгредієнти разом на малому вогні 5 хвилин.
В кінці покладіть порізане кубиками друге яблуко і пряні трави, перемішайте і обсмажте 3 хвилини.
Тим часом підготуйте з остигнувших і розм’якшених яблучних скибочок красиве обрамлення для салату. Для цього вам буде потрібна кругла форма для салатів або звичайна пластикова пляшка, з якої її можна вирізати. На внутрішню поверхню форми викладіть часточки яблука так, як показано на фото. Акуратно підніміть форму, яблучне обрамлення має стійко стояти на блюді.
«Обперезайте» пером зеленої цибулі яблучні дольки і зав’яжіть симпатичний вузлик.
Тепер можна викласти в серединку теплий салат.
Посипте його кільцями зеленої цибулі зверху і навколо яблук.
Подавайте салат на стіл відразу ж, поки він не охолов.
Смачного 😉
0 коментарів до “Теплий салат з курячою печінкою”Додати →