Нам знадобиться:
- брокколі – 500 г
- журавлина сушена – жменя
- кеш’ю – жменя
- цибуля шалот – 1 шт.
- оливкова олія – 50-60 мл.
- бальзамічний оцет – 1 ст. л.
- мед – 1 ч. л.
- діжонська гірчиця – 1 ст. л.
- зелена цибуля – за смаком
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Сушену журавлину добре промити і просушити на паперовому рушнику.
Цибулю-шалот (можна замінити звичайною цибулею) порізати невеликими шматочками.
Горіхи кеш’ю підсмажити на сухій сковороді.
Брокколі відварити 2-3 хв. в підсоленій воді і облити холодною водою для збереження кольору. Коли брокколі охолоне, розділити на невеликі суцвіття і покласти в салатник.
Приготувати заправку: змішати оливкову олію, бальзамічний оцет, мед, гірчицю, дрібно нарізану зелену цибулю, сіль і перець. Добре перемішати до однорідної консистенції.
До брокколі додати цибулю.
Потім журавлину і кеш’ю.
Полити заправкою і добре, але акуратно перемішати, намагаючись не сильно пошкодити суцвіття брокколі.
Салат з брокколі готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Салат з брокколі”Додати →