Нам знадобиться:
- куряче філе – 400 г
- цибуля – 1/2 шт.
- стручкова квасоля – 100 г
- жовтий болгарський перець – 1 шт.
- червоний болгарський перець – 1 шт.
- томатна паста – 2 ст. л.
- олія – 4 ст. л.
- гірчиця в зернах – 1 ч. л.
- соєвий соус – 3 ст. л.
- чебрець – щіпка
- свіжий базилік – 1 пучок
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Ретельно промити стручкову квасолю. За допомогою ножа або кухонних ножиць обрізати кінці з обох сторін стручка. Потім варити п’ять хвилин після закипання води.
Шматок курячого філе вимити і поставити варити до повної готовності, приблизно 10 хв. після закипання.
Дати філе охолонути і нарізати соломкою.
Цибулю нарізати довгими і тонкими шматочками.
Болгарський перець почистити і теж нарізати соломкою.
Шматочки перцю і вже відварену квасолю пасерувати на середньому вогні близько 3 хв., помішуючи дерев’яною лопаткою.
Коли всі основні складові салату готові, можна приступати до створення пікантної заправки. На сковороду влити олію і трохи прогріти. Після цього додати соєвий соус, томатну пасту і гірчицю в зернах. Додати сіль і чебрець. Чебрець при цьому добре розтерти пальцями, щоб домогтися більш насиченого запаху.
Всі підготовлені інгредієнти змішати в глибокій мисці. Зверху полити пікантною заправкою, ретельно перемішати.
Пучок базиліка промити, струсити, прибравши зайві краплі, дрібно порізати і закинути в салат.
Поставити салат в холодильник до повного охолодження. Потім холодний і просочений салат викласти на красиву тарілочку, зверху присипати меленим перцем.
Смачного
0 коментарів до “Салат з болгарським перцем і стручковою квасолею”Додати →