Нам знадобиться:
- картопля – 250 г
- печериці – 100 г
- куряче філе – 200 г
- цибуля – 50 г
- цибуля фіолетова – 50 г
- яйця – 3 шт.
- сир твердий – 80 г
- морква по-корейськи – 200 г
- олія – 2 ст. л.
- чорнослив – 1 шт.
- сіль, перець – за смаком
- майонез
Спосіб приготування:
Помиту картоплю і яйця помістити у каструлю з холодною водою, додати трохи солі. Довести до кипіння. Яйця варити 10 хвилин, картоплю до м’якості (приблизно 15 хв). Після цього, дати охолонути.
Зварити куряче філе. Також дати охолонути.
Печериці нарізати невеликими шматками, цибулю дрібним кубиком. В сковорідці розігріти олію, додати цибулю і гриби. Обсмажити до готовності (приблизно 10-15 хвилин). Остудити до кімнатної температури.
Тепер будемо формувати салат. Візьміть плоску тарілку, на якій будемо подавати нашу страву. Очищену картоплю натерти на крупній тертці. Викласти картоплю на тарілку у формі каплі, злегка утрамбуйте, трішки посоліть і змастіть майонезом.
Зверху викладаємо обсмажені гриби з цибулею. Їх НЕ треба солити і змащувати майонезом!
Наступний шар – терті курячі яйця. Придавіть трохи ложкою, розрівняйте. Посоліть і змастіть майонезом.
Зверху – дрібно нарізане куряче філе. Змастіть майонезом.
Вужчу частину салату присипаємо твердим тертим сиром. На більшу частину додаємо корейську моркву. Очі і носик вирізаємо з чорносливу або використовуємо оливки.
Чорносливом також можна прикрасити “голочки”. Салат “Їжачок” готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Салат “Їжачок””Додати →