Нам знадобиться:
- куряче філе – 500 г
- печериці – 250 г
- твердий сир – 120 г
- лісові горіхи – 70 г
- яйця – 3 шт.
- виноград – 250 г
- майонез – 150 г
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
- мелена кориця, куркума, перець чилі, соєвий соус, мед, бальзамічний оцет
- олія, цибуля, сіль, перець
Спосіб приготування:
Спочатку приготуємо пряне куряче філе – основу цього салату. Обполіскуємо м’ясо холодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, нарізаємо вузькими, тонкими смужками.
Кладемо нарізане філе в миску, насипаємо 1 чайну ложку меленої куркуми, 1 чайну ложку меленої кориці, 1\2 чайної ложки перцю чилі. Наливаємо по десертній ложці соєвого соусу і рідкого меду, скроплюємо м’ясо бальзамічним оцтом, солимо за смаком, перемішуємо. Потім поливаємо двома столовими ложками олії.
Маринуємо м’ясо в холодильнику від 1 до 3-х годин, дістаємо, паніруємо шматочки в кукурудзяному крохмалі.
Нагріваємо сковороду з товстим дном, змащуємо олією, швидко обсмажуємо шматочки курки до золотистого кольору.
Викладаємо підсмажене м’ясо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Коли курочка трішки охолоне, нарізаємо її дрібними кубиками.
Тепер підготуємо інші інгредієнти салату. Відварені курячі яйця натираємо на тертці або дрібно нарізаємо.
Сир тремо на дрібній тертці, краще використовувати жирний м’який сир з вершковим смаком, він підкреслить пряну курочку.
Лісові горіхи обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору. Подрібнюємо підсмажені горішки в блендері, щоб вийшли великі крихти.
Свіжі печериці смажимо з цибулею на олії, в кінці солимо за смаком, охолоджуємо до кімнатної температури.
Кладемо всі інгредієнти в салатницю, додаємо майонез, перемішуємо. Можна приготувати заправку з майонезу, сметани і столової гірчиці – 70 г майонезу, 70 г сметани і 2 чайні ложки гірчиці.
Виноград без кісточок миємо і обсушуємо. На готовий салат викладаємо виноградини щільним шаром, ставимо пряний салат з виноградом в холодильник на кілька годин, щоб інгредієнти просочилися соками. Також цей салат можна викладати шарами.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пряний салат з виноградом”Додати →