Нам знадобиться:
- курка середнього розміру – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- олія – 2 ст. л.
- часник – 4 зубчики
- перець чилі – 2-3 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- мелена сіра (кумин) – 1 ч. л.
- кукурудзяні зерна (свіжі або заморожені) – 400 г
- томати у власному соці – 800 г
- лайм – 2-3 шт.
- сіль, перець – за смаком
- кінза – для подачі
Спосіб приготування:
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Дрібно нарізаємо часник. Солодкий перець дрібно ріжемо, гострі перчики нарізаємо півкільцями. Курку розрізаємо на частини. У великій каструлі з товстим дном розігріваємо 2 ст. л. олії. Кладемо курку і обсмажуємо на великому вогні з усіх боків до золотистої скоринки, близько 5-6 хвилин в цілому.
Додаємо цибулю і смажимо, помішуючи, близько 3 хвилин.
Кладемо в каструлю перці і зіру. Смажимо, помішуючи, ще пару хвилин.
Додаємо кукурудзу і розім’яті томати разом з соком.
Вливаємо гарячу воду – стільки, щоб її рівень був на 2 пальці вище курки. Додаємо сіль, часник, видавлений з лаймів сік. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо на малому вогні близько 40-45 хвилин, до готовності курки. Виймаємо шматки курки з каструлі, даємо трохи охолонути. Знімаємо м’ясо з кісток, нарізаємо на невеликі шматочки і повертаємо в каструлю. Перед подачею посипаємо суп дрібно нарізаною кінзою.
Смачного 😉
0 коментарів до ““Вогняний” курячий суп”Додати →