Нам знадобиться:
- 2-2,5 л води або бульйону
- 3-5 середніх картоплин
- 1 невелика морквина (хоча суп з кропивою хороший і без моркви)
- 3-4 яйця (зварені)
- оберемок молодої кропиви (200 г)
- можна додати і іншу зелень – зелену цибулю, петрушку, кріп
- сіль за смаком
- для подачі – сметана
Спосіб приготування:
В якості основи для супу з кропиви підійде як вода, так і бульйон, курячий або м’ясний. Супчик на воді буде більш легким, на бульйоні – ситним. Якщо готуєте на бульйоні, заздалегідь зваримо курку або м’ясо (опускаємо в холодну воду, доводимо до кипіння, першу воду зливаємо, набираємо нову і варимо до м’якості). Можна окремо зварити м’ясо або курочку і потім додати в готовий суп. Поставимо на вогонь каструлю з водою або бульйоном. Поки закипає, помиємо і очистимо картоплю і моркву. Наріжемо картоплю невеликими шматочками, а моркву – кружечками, і опустимо в киплячу воду.
Варимо на середньому вогні під кришкою 10-12 хвилин, поки овочі стануть м’якими.
Яка б не була чиста кропива, листочки слід промити від пилу. Перебираємо їх, якщо потрібно, кладемо в миску, наповнену холодною водою, на 5-7 хвилин. Зливати воду з миски не варто, щоб бруд, що осів на дно, не потрапила знову на зелень – краще виловити кропиву, перекласти в друшляк і промити під проточною водою.
Потім знову покладемо листя кропиви в миску і облиємо окропом, щоб вони не жалили і Ви змогли спокійно їх нарізати для супу. Іншу зелень (цибулю, петрушку, кріп) також потримаємо в холодній воді, а потім промиємо під краном.
Додаємо зелень в каструлю з картоплею та морквою, солимо за смаком і варимо ще хвилин п’ять.
Суп з кропиви готовий. Подаємо суп, поклавши в тарілки зварені яйця (шматочками або половинками) і ложку сметани.
Смачного 😉
0 коментарів до “Суп з кропиви”Додати →