Нам знадобиться:
- куряче філе – 150 г
- огірки – 1-2 шт.
- редиска – 5-6 шт.
- картопля – 2-3 шт.
- яйця – 2-3 шт.
- зелена цибуля – 1 пучок
- кріп – 1 пучок
- петрушка – 1 пучок
- кефір (1-2,5%) – 500 мл.
- лимон – 1/2 шт.
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Куряче філе миємо і ставимо варитися в підсоленій воді.
Яйця відварюємо, охолоджуємо і очищаємо від шкірки.
Відварюємо картоплю, охолоджуємо і очищаємо від шкірки.
Огірки нарізаємо дрібними квадратиками або брусочками.
Редиску нарізаємо тонкими півкільцями або дрібними кубиками.
Яйця дрібно нарізаємо.
Охолоджене варене м’ясо дрібно нарізаємо або рвемо руками на волокна.
Зелень кропу і петрушки дрібно шаткуємо.
Таким самим чином нарізаємо зелену цибулю.
Варену картоплю нарізаємо невеликими кубиками, але не сильно дрібно, інакше вона розвалиться.
Змішуємо всі інгредієнти в глибокій мисці, солимо, перчимо і поливаємо лимонним соком.
Залишилося заправити окрошку кефіром і відправити в холодильник настоюватися. Можна просто залити кефіром і поставити в холод, а перед подачею вже порційно трохи розбавити водою. Дуже густу окрошку на кефірі розбавляють водою відразу, це ніяк не вплине на її смак.
Смачного 😉
0 коментарів до “Окрошка на кефірі”Додати →