Нам знадобиться:
- 350 г лисичок
- 1,2 л курячого бульйону
- 120 г ріпчастої цибулі
- 120 г моркви
- 150 г картоплі
- 30 г петрушки
- 2 зубці часнику
- 50 г вершкового масла
- 20 мл соняшникової олії
- сіль, перець, лавровий лист – за смаком
Спосіб приготування:
Починаємо з очищення грибів. Замочуємо лисички в холодній воді. Потім промиваємо грибочки під краном, кладемо в друшляк або на рушник, щоб вони обсохнули.
Основа будь-якого грибного супчика – це, звичайно, пасерована цибуля, причому, чим більше, тим смачніше. Отже, наливаємо в каструлю соняшникову олію, додаємо шматочок вершкового масла, потім кидаємо дрібно порізану цибулю. Пасеруємо до прозорого стану, додаємо пропущені через часникодавку зубці часнику.
До прозорої цибулі додаємо дрібно порізані гриби, закриваємо каструлю кришкою, припускаємо на помірному вогні 5-7 хвилин. Виділиться багато води, випаровувати її не потрібно, на відміну від приготування смажених грибів. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці, додаємо в каструльку.
Далі чистимо картоплю, ріжемо невеликими кубиками, додаємо до решти інгредієнтів.
Потім додаємо курячий бульйон. Для вегетаріанського меню курячий бульйон замініть овочевим або просто налийте воду. Додаємо лавровий лист, солимо до смаку. Після закипання закриваємо грибний суп кришкою, варимо на маленькому вогні 45 хвилин.
За 5 хвилин до готовності кидаємо в грибний супчик пучок дрібно посіченої петрушки, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Грибний суп з лисичками готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Грибний суп з лисичками”Додати →