Нам знадобиться:
- горох – 2 склянки
- куряче філе – 400 г
- цибуля – 200 г
- морква – 150 г
- картопля – 500 г
- сіль – 1 ст. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- приправа “для курки” – 1 ч. л.
- олія – 2 ст. л.
- вода – 4 л
Спосіб приготування:
Приготування горохового супу починаємо з гороху. Горох промиваємо в холодній воді, потім заливаємо в каструлі чотирма літрами води і ставимо варитися. Коли почне закипати, утворюється багато піни, її потрібно зібрати і видалити. Коли піна зібрана, варимо горох на маленькому вогні 40 хвилин. Каструлю прикриваємо кришкою, залишивши зазор, щоб виходила пара. Щільно закривати горох при варінні не можна, інакше буде збігати на плиту.
Поки горох вариться, готуємо куряче філе з цибулею і морквою. Спочатку підсмажуємо на олії в сковороді куряче філе, нарізане середніми кубиками.
Далі швидко нарізаємо середніми кубиками ріпчасту цибулю. Через кілька хвилин в сковороду до філе додаємо нарізану цибулю, перемішуємо.
Посипаємо куряче філе з цибулею приправою для курки. Смажимо на сильному вогні, помішуючи, ще пару хвилин.
Поки м’ясо з цибулею смажаться, натираємо на крупній тертці моркву. Терту моркву також висипаємо в сковороду, перемішуємо її з курячим філе і цибулею, продовжуємо смажити ще протягом 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Потім накриваємо сковорідку кришкою і готуємо зажарку ще 10 хвилин на малому вогні.
Далі потрібно нарізати великими кубиками очищену картоплю. Додаємо в каструлю до гороху через 40 хвилин варіння. Але якщо ви бачите, що горох уже почав розварюватись, то можна додати картоплю і раніше, все залежить від стану гороху.
Додавши до гороху картоплю, суп солимо і кладемо в нього лавровий лист, доводимо знову до кипіння і варимо на малому вогні 15 хвилин, прикривши кришкою.
Повертаємося до сковорідки з курячим філе і вимикаємо під нею вогонь. Зажарка з курячого філе з цибулею і морквою готова до додавання в суп.
Викладаємо куряче філе з овочами в каструлю через 15 хвилин після картоплі, перемішуємо.
Даємо горохового супу покипіти хвилину і накриваємо кришкою. Вогонь під каструлею вимикаємо і залишаємо ще на 10 хвилин настоятися.
Гороховий суп з куркою наливаємо в тарілки і гарячим подаємо до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Гороховий суп з куркою”Додати →