Нам знадобиться:
- 2 середніх огірка
- 400 мл кефіру, кислого молока або йогурту
- 2 ст.л. олії
- пучок кропу
- 1-2 зубчики часнику
- сіль за смаком (приблизно пів чайної ложки);
- мелений чорний перець (за бажанням);
- грецькі горіхи
Спосіб приготування:
Кефір і воду охолодити. Помити огірки і зелень, горіхи почистити.
Подрібнити в блендері або прокатавши качалкою на дошці. Кілька почищених горішків залишити для презентації. Натерти огірки на крупній тертці, а часничок – на дрібній, або пропустити через часникодавку. Є варіант рецепту, де огірки потрібно не терти, а дрібно різати. Але таратор з тертими огірочками більш автентичний, і його зручніше їсти (тобто пити).
З’єднати огірки, подрібнений кріп і часник, посолити, поперчити і дати постояти хвилин 10.
Залити суміш кефіром, додати олію, перемішати. Якщо потрібно, розбавити суп водою до потрібної консистенції. Оцет потрібен лише в тому випадку, якщо суп заправляється тільки водою – для кислинки. Якщо ж основа – кисломолочний продукт, в додатковому підкисленні немає необхідності. Прикрашаємо тарілку з холодним супом гілочками зелені і шматочками горіхів.
Смачного 😉
0 коментарів до “Холодний суп “Таратор””Додати →