Нам знадобиться:
- м’ясо (яловичина) – 450 г
- квасоля суха – 120 г
- перлова крупа – 75 г
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- томатна паста – 1 ст. л.
- паприка – 1 ст. л.
- олія (або смалець) – 4 ст. л.
- сіль
- чорний перець
- часник – 1 зубчик
- зелень петрушки
Спосіб приготування:
Квасолю замочити на кілька годин, а потім відварити майже до готовності (не розварювати). Відвар не виливати. Перловку залити водою і варити 15 хвилин.
Цибулю порізати на дрібні кубики, моркву натерти на тертці.
Пасерувати цибулю на 2-х ст. ложках олії, додати моркву. Потім додати паприку і томатну пасту. Тушити, помішуючи, 3 хвилини.
М’ясо порізати невеликими шматочками.
Обсмажити м’ясо на жирі, що залишився до рум’яності.
Продовжувати готувати човлент можна в одному глиняному горщику або розкласти все в порційні горщики. Спочатку покласти в горщик перловку.
Зверху – квасолю.
Потім покласти обсмажене м’ясо.
Зверху м’яса – обсмажені овочі. Залити підсоленим і поперченим бульйоном або відваром з квасолі і перловки. Рідина повинна тільки доходити до верху. Накрити горщик кришкою і поставити в духовку. Готувати 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Дрібно порізати зелень петрушки і часник. Додати в горщик в самому кінці.
Подавати човлент гарячим, набираючи ложкою всі компоненти страви.
Смачного 😉
0 коментарів до “Закарпатський човлент”Додати →