Нам знадобиться:
- капуста білокачанна – 1 шт.
- квасоля в томатному соусі – 1 б.
- цибуля – 1-2 шт.
- печериці – 300 г
- чорнослив – 100 г
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Печериці (лисички, маслюки) промийте, наріжте середніми шматочками, обсмажте на олії до випаровування зайвої рідини. Гриби поперчіть і посоліть за смаком.
Додайте в сковороду до печериць дрібно нарізану цибулю, обсмажте разом з грибами 10 хвилин до готовності.
Додайте до обсмажених грибів квасолю в томатному соусі. Або заздалегідь відваріть суху квасолю і додайте до неї чотири столові ложки томатної пасти, розведеної бульйоном або водою. Якщо вам подобається кисло-солодкий смак тушкованої капусти, додайте до томатного соусу 2 столові ложки цукру. Доведіть до кипіння на малому вогні.
Чорнослив наріжте на невеликі подовгасті шматочки, додайте їх в сковороду до квасолі і грибів.
Нашинкуйте капусту.
Покладіть її поверх грибів і квасолі, залийте 400-500 мл гарячої води.
Тушкуйте капусту на невеликому вогні під закритою кришкою 30-35 хвилин. У процесі тушкування помішуйте, щоб всі інгредієнти добре перемішалися, а капуста просочилася ароматом чорносливу.
Тушена капуста з грибами і чорносливом готова!
Смачного 😉
0 коментарів до “Тушена капуста з грибами і чорносливом”Додати →