Тушена капуста з грибами і чорносливом

Тушена капуста з грибами і чорносливом

Нам знадобиться:

  • капуста білокачанна – 1 шт.
  • квасоля в томатному соусі – 1 б.
  • цибуля – 1-2 шт.
  • печериці – 300 г
  • чорнослив – 100 г
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Печериці (лисички, маслюки) промийте, наріжте середніми шматочками, обсмажте на олії до випаровування зайвої рідини. Гриби поперчіть і посоліть за смаком.

Додайте в сковороду до печериць дрібно нарізану цибулю, обсмажте разом з грибами 10 хвилин до готовності.

Додайте до обсмажених грибів квасолю в томатному соусі. Або заздалегідь відваріть суху квасолю і додайте до неї чотири столові ложки томатної пасти, розведеної бульйоном або водою. Якщо вам подобається кисло-солодкий смак тушкованої капусти, додайте до томатного соусу 2 столові ложки цукру. Доведіть до кипіння на малому вогні.

Чорнослив наріжте на невеликі подовгасті шматочки, додайте їх в сковороду до квасолі і грибів.

Нашинкуйте капусту.

Покладіть її поверх грибів і квасолі, залийте 400-500 мл гарячої води.

Тушкуйте капусту на невеликому вогні під закритою кришкою 30-35 хвилин. У процесі тушкування помішуйте, щоб всі інгредієнти добре перемішалися, а капуста просочилася ароматом чорносливу.

Тушена капуста з грибами і чорносливом готова!

рецепт тушеної капусти з грибами і чорносливом

Смачного 😉

0 коментарів до “Тушена капуста з грибами і чорносливомДодати →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *