Нам знадобиться:
- спагеті – 200 г
- куряче філе – 1 шт.
- петрушка – 5-6 гілочок
- вершки або молоко – 0,5 скл.
- томатний сік – 0,5 скл.
- панірувальні сухарі – 1 ст.л.
- борошно – 1 ст.л.
- оливкова олія – 2-3 ст.л.
- спеції – за смаком
- петрушка, каперси, в’ялені томати – для презентації
Спосіб приготування:
Куряче філе ретельно зачистити від плівок, кісточок і хрящів.
За допомогою м’ясорубки подрібнити куряче філе. Отриманий фарш перекласти в миску, посолити, додати спеції. З гілочок петрушки обірвати всі листочки, а стебла викинути. Дуже дрібно нарізати зелень і додати до подрібненого курячого філе.
Ретельно перемішати курячий фарш, щоб спеції розподілилися рівномірно. Це зручно робити звичайною виделкою, розминаючи і розтираючи шматочки курятини зі спеціями. Додати в фарш 1 ст.л. молока або вершків і ще раз ретельно перемішати до повної однорідності.
Далі, в залежності від консистенції фаршу, треба додати сухі хлібні крихти або панірувальні сухарі. Найкраще, натерти на дрібній тертці шматочок сухого французького багета і просіяти крихти крізь сито або сітчастий друшляк. Хлібних крихт треба небагато, максимум – 1 ст.л. Треба щоб фарш для м’ясних кульок не лип до рук.
Мокрими руками скачати фрикадельки, відщипуючи від фаршу шматочки об’ємом 1 ч.л. Розмір фрикадельок – невеликий волоський горіх, або велика вишня. Це не принципово. Викласти сформовані фрикадельки на змочену водою тарілку.
Поставити сковорідку на вогонь і розігріти оливкову олію. Олія має прогрітися 1-2 хв, щоб випарувався запах. Одночасно викласти в гарячу олію фрикадельки в борошні і зменшити вогонь до середнього.
Не накриваючи сковорідку кришкою, обсмажувати фрикадельки протягом 3-4 хв доки вони не підрум’януться. При обсмажуванні фрикадельки можна перемішувати лопаткою як картоплю при смаженні. Готові смажені фрикадельки вже можна подавати разом з пастою, наприклад – посипавши спагеті сиром.
Але набагато кращого результату можна досягти, якщо додатково потушкувати фрикадельки в соусі. Соус можна приготувати на свій розсуд. В нас це соус на томатній основі з вершками і спеціями.
Отже, потрібно додати до обсмажених фрикадельок по 0,5 склянки домашнього томатного соку і вершків (або молока). Додати 0,5 склянки води, трохи посолити соус. Додати щіпку же спецій, які використовувалися для фаршу. А також, щоб соус був м’яким на смак і ніжним, додати 0.5 ч.л. цукру.
Акуратно перемішати соус з фрикадельками і довести до кипіння. Накрити сковорідку кришкою і тушкувати фрикадельки в соусі на невеликому вогні 10 хв. Потім кришку зняти і, трохи збільшивши вогонь, довести томатно-вершковий соус до бажаної густоти. Занадто рідкий соус робити не варто – спагетті з фрикадельками будуть схожі на суп. Досить, якщо соус по густоті буде схожий на магазинну сметану.
Паралельно з приготуванням соусу для спагетті з фрикадельками, необхідно відварити пасту. У каструлі нагріти 2-3 л води, додати сіль з розрахунку 5-7 гр солі на літр. У киплячу воду опустити спагеті і варити до ступеня готовності al dente. Спагеті відкинути на друшляк, щоб стекла вода.
Зазвичай пасту змішують з соусом і потім розкладають на тарілки. З огляду на те, що фрикадельки досить великі, краще викласти відварені спагеті на тарілки, зверху викласти фрикадельки і полити густим соусом. Прикрасити спагетті з фрикадельками листочками петрушки, додати 1-2 шматочки в’яленого томата і каперсами.
Смачного 😉
0 коментарів до “Спагеті з фрикадельками”Додати →