Нам знадобиться:
Для м’яса:
- свинина (шия) – 1 кг
- вода – 2 л.
- сіль – 2 ч. л.
- чукор – 1 ч. л.
- лавровий лист – 4 шт.
- духмяний перець – 10 горошин
- часник – 3 зубчики
- морква – 1/2 шт.
- улюблені спеції – за смаком
- яйце – 1 шт.
Для тіста:
- борошно – 2 скл.
- сіль – 1 ч. л.
- яйця – 1 шт.
- вода – 0,5 скл.
Спосіб приготування:
Спочатку вимочуємо м’ясо Для цього беремо 2 л. води, додаємо сіль, цукор, лавровий лист (2 шт.) і духм’яний перець. Перемішуємо, кладемо туди м’ясо і ставимо в холодильник на добу.
Приготуємо тісто. Для цього потрібно взяти яйце, борошно, сіль і воду і добре вимішати. Загорнути в харчову плівку або пакетик.
Після того, як м’ясо вимочиться, натираємо його спеціями, додаємо часник, моркву, лавровий лист.
Тісто розрізаємо на 2 нерівні частини. Одна третина для низу і дві третини для верху. Розкачуємо тісто, кладемо замариновану шию і зверху накриваємо другою частиною тіста. Ретельно защипаємо краї.
Змащуємо тісто яйцем. Випікаємо в духовці при 190°.
Час випікання залежить від того, який у вас шматок м’яса. Наша шия випікалась 90 хвилин.
Після цього виймаємо з духовки і даємо постояти 30 хвилин. Всередині дуже багато соку.
Подавати до столу гарячим. Шия виходить неймовірно соковитою і смачною.
Смачного 😉
0 коментарів до “Шия, запечена в тісті”Додати →