Нам знадобиться:
- 400 г довгозернистого рису
- 900 мл холодної води
- 100 г шинки
- 1 куряче філе
- 100 г креветок (свіжих або заморожених)
- 4 яйця
- 3-4 ст. л. олії
- 100 г замороженого горошку
- сіль по смаку
Спосіб приготування:
Ретельно промийте рис.
Помістіть рис у каструлю і залийте 900 мл холодної води.
Доведіть до кипіння на сильному вогні і готуйте близько 10 хвилин, поки не википить приблизно половина води.
Після цього, накрийте каструлю кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Готуйте ще близько 10-15 хв.
Після того як рис приготується, залиште його в каструлі до повного охолодження і висушення, щоб він не склеївся при обсмажуванні.
Наріжте шинку маленькими шматочками розміром близько 1 см.
Видаліть жир і шкіру з курки (при наявності) і наріжте на такі ж шматочки, як і шинку.
Якщо ви купили заморожені креветки, то спочатку їх розморозьте. Очистіть і наріжте на шматочки товщиною близько 1 см.
Розбийте 4 яйця і злегка збийте їх в мисці.
Сильно розігрійте сковорідку з олією. Покладіть в сковорідку шматки курки і готуйте 2 хв на сильному вогні, постійно помішуючи.
Додайте рис. Готуйте його на сильному вогні протягом близько 1 хвилини, постійно помішуючи.
Додайте креветки і шинку та продовжуйте готувати на сильно вогні ще 2 хвилини.
Горошок розморозьте, після чого додайте у вміст сковорідки. Не припиняйте помішувати, готуйте протягом ще 2 хв.
Влийте збиті яйця і продовжуйте готувати ще 2 хвилини на сильному вогні. Як і раніше – постійно помішуйте.
Додайте сіль за смаком.
Коли яйце згорнеться – зніміть з вогню і подавайте страву гарячою.
Смачного 😉
0 коментарів до “Рис “Три смаки””Додати →