Нам знадобиться:
- рис – 1 скл.
- печериці – 500 г
- цибуля – 4 шт.
- морква – 2 шт.
- олія – 50 мл
- маслини – 10 шт.
- пекінська капуста – 1 шт.
- томатне пюре – 1 скл.
Спосіб приготування:
Пекінську (або білокачанну) капусту опустити в окріп на 2-3 хвилини, вийняти і остудити.
Для начинки обсмажити на олії подрібнену цибулю, натерту на тертці моркву, дрібно порізані гриби. Приправити до смаку.
Додати до обсмажених овочів відварений рис, нарізані кільцями маслини, перемішати.
Готову начинку викласти на листя капусти і сформувати голубці.
Обсмажити голубці на олії. Викласти в форму для запікання.
Для соусу обсмажити цибулю і моркву, додати томатне пюре, 0,5-1 стакан води, приправити за смаком, довести до кипіння.
Вилити соус поверх голубців. Поставити форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Смачного 😉
Тепер це мій улюблений рецепт пісних голубців!
Готую не лише у піст, а досить часто. Моїй сім’ї дуже сподобались.
Я робила не з пекінською капустою, а білокачанною.
Рецепт просто супер.