Нам знадобиться:
- картопля – 1 кг
- фарш м’ясний – 700 г
- морква – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- олія – 50 мл
- томатна паста – 2 ст. л.
- твердий сир – 100 г
- яйце – 1 шт.
Спосіб приготування:
Картоплю почистити і залити водою. Коли закипить, посолити воду і варити картоплю до готовності.
Морква почистити і натерти на грубій тертці.
Цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
Обсмажити цибулю на олії, пізніше додати моркву, протушкувати все разом 10 хвилин.
Додати фарш. Змішати фарш з овочами, тушкувати до готовності.
Додати томатну пасту, сіль, спеції, довести до смаку.
У форму для запікання викладіть м’ясну начинку. Розрівняйте.
Картоплю потовчіть в пюре. Додайте 1 яйце, спеції, трохи молока. Збийте до утворення ніжного і повітряного пюре. Викладіть картопляне пюре на шар м’яса. Розрівняйте.
Столовою ложкою або вилкою зробіть рельєф на шарі картоплі.
Натріть на грубій тертці твердий сир. Посипте шар картоплі тертим сиром.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте пастуший пиріг в духовці 40 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Пастуший пиріг”Додати →