Нам знадобиться:
- свинина (філе) – 200-250 г
- сіль, мелений чорний перець – за смаком
- соняшникова олія – 1 ст. л.
- гірчиця – 1 ч. л.
- мед – 1 ч. л.
- зелень – для подачі
Спосіб приготування:
Нарізавши м’ясо шматочками потрібної форми і товщини, сполоснемо їх і трохи обсушимо паперовим рушником. Покладемо м’ясо в миску, посолити і поперчити, добре перемішати, щоб рівномірно розподілити спеції.
Потім додамо до м’яса соняшникову олію і знову перемішати – так, щоб масло обволокло шматочки. Додавати спеції і масло потрібно неодмінно в зазначеній послідовності: спочатку сіль-перець, а потім – масло, щоб воно не перекрило прянощам дорогу до м’яса. Залишимо свинину на кілька хвилин, а тим часом добре розігріємо сковороду.
Важливий момент: сковорода повинна бути сухою! Не потрібно наливати масло для смаження – медальйони обсмажуються на сухій розпеченій сковороді. А щоб вони не прилипли, краще використовувати сковорідку з антипригарним покриттям – наприклад, скворідка для млинців чудово підійде.
Викладаємо м’ясо на сковороду і смажимо на вогні (трохи більше середнього) протягом 5 хвилин з одного боку. Потім акуратно перевертаємо і смажимо з іншого боку рівно стільки ж – ще 5 хвилин.
Підготуємо лист фольги для запікання, гірчицю і мед. Знімаючи м’ясо зі сковороди, швидко викладаємо шматочки на фольгу, змащуємо сумішшю меду з гірчицею і щільно загортаємо. Залишаємо на 10 хвилин. За цей час м’ясо «дійде», продовжуючи готуватися під впливом накопиченого жару а також просочиться медово-гірчичним соусом.
Медальйони готові – можна подавати їх, посипавши свіжою зеленню і доповнивши гарніром з овочів. Хорошим буде поєднання з відвареної цвітної капусти або брокколі, рагу з кабачків, цукіні. Більш ситний варіант – відварений рис, булгур (висівки з пшениці).
Смачного 😉
0 коментарів до “Медальйони зі свинини в медово-гірчичному соусі”Додати →