Нам знадобиться:
- 500-600 г очищеної картоплі
- лавровий лист
- духмяний перець
- маленька цибулинка
- шматочок морквини
- 2 ч.л. солі – для варіння картоплі
- 1 пучок петрушки (можна взяти кріп або кінзу, можна і мікс зробити, як кому подобається)
- кілька гілочок чебрецю
- 2-3 зубчики часнику
- 100-150 г вершків будь-якої жирності (чим більше вершків, тим рідкішим буде пюре)
- 50 мл олії
- 40 г вершкового масла
Спосіб приготування:
Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо кубиками.
У каструлю набираємо холодну воду, додаємо туди лавровий лист, кілька горошин духмяного перцю, невелику цибулину, шматочок моркви, 2 ч.л. солі і відрізаємо від пучка зелені, яку ви будите використовувати в пюре, нижню частину і теж кидаємо її в воду. Доводимо воду до кипіння, додаємо туди картоплю і варимо до готовності, приблизно 25 хвилин.
Поки картопля вариться, готуємо заправку. Нарізану зелень, часник пропущений через прес, листя чебрецю, олію і вершки кладемо в чашу блендера.
Збиваємо до однорідного стану.
Картоплю перекладаємо в миску, додаємо до неї вершкове масло.
Збиваємо ручним блендером картоплю з маслом, потім додаємо заправку і знову збиваємо до однорідного стану. Тепер пробуємо пюре, якщо потрібно, додаємо сіль, масло або вершки, якщо вам здасться, що чогось не вистачає.
Картопляне пюре із зеленню дуже смачно подавати з м’ясними стравами.
Смачного 😉
0 коментарів до “Картопляне пюре із зеленню”Додати →