Нам знадобиться:
Для тіста:
- картопля – 750 г
- борошно – 150 г
- яйце – 1 шт.
- сир (творог) – 100 г
- твердий сир – 80 г
- сіль
Для начинки:
- м’ясо – 200 г
- сир (творог) – 100 г
- твердий сир – 80 г
- яйце – 1 шт.
- сіль
Спосіб приготування:
Завчасно зварити картоплю в мундирі. М’ясо відварити у підсоленій воді.
Картоплю почистити, натерти на крупній тертці.
До картоплі додати борошно, яйце, два види сиру, посолити за смаком.
Замісити однорідне тісто і поставити у холодильник, поки готуємо начинку.
В чашу блендера покласти: варене м’ясо, два види сиру, яйце, сіль за смаком.
Збити до однорідної маси.
Тепер будемо ліпити ньокі: відірвати шматок тіста (розміром як грецький горіх). Зробити кульку, розім’яти в коржик, в середину покласти трохи начинки, зібрати краї вгору і защіпіть. Скачати назад в кульку і покласти на дошку, присипану борошном. Таким чином наліпити ньокі.
В каструлю з киплячою водою опустити ньокі невеликими порціями, дати закипіти (вони мають спливти). Варити ще 3-5 хвилин. Шумівкою вийняти готові ньокі, викласти на тарілку, полити розтопленим вершковим маслом, присипати зеленню і подати до столу.
Смачного 😉
0 коментарів до “Картопляно-сирні ньокі”Додати →