Нам знадобиться:
- свіжі або заморожені білі гриби – 250 г
- бочок – 200 г
- цибуля – 1 шт.
- почищена картопля – 1,6 кг
- кишка свиняча
- сіль, перець
Спосіб приготування:
В якості начинки можна використовувати не тільки білі гриби – підійдуть і лисички, і маслюки, і інші лісові гриби. В крайньому випадку можна приготувати навіть з печерицями або зовсім без грибів. Але з лісовими буде смачніше і ароматніше!
Бочок і гриби порізати кубиками. Половинку цибулі дрібно порізати.
В сковорідці на середньому вогні розігріваємо 1 ст. л. олії, кидаємо цибулю і смажимо, помішуючи, 2-3 хв. Додаємо гриби і смажимо до повної готовності.
Далі додаємо бочок і смажмо ще декілька хвилин. Знімаємо з вогню і відставляємо в сторону. Картоплю і половину цибулини натираємо на дрібній тертці. Кладемо в сито або застелений марлею друшляк і даємо рідині стекти. Кладемо картопляну масу в миску, додаємо бочок з грибами і крохмаль, який осів на дні миски.
Солимо, перчимо за смаком і перемішуємо.
Кишку промиваємо і одягаємо на насадку для ковбасок на м’ясорубці. Залишаємо вільний кінчик довжиною 5-6 см.
Начиняємо кишки картопляним фаршем, кінці зв’язуємо один з одним.
Проколюємо оболонку в кількох місцях зубочисткою або товстою голкою. Обсмажуємо ковбасу на великому вогні на сковороді.
Перекладаємо в деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 15 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Картопляна ковбаса”Додати →