Нам знадобиться:
- 650 г телятини
- 2 ст. л. без верху свинячого жиру
- 1 зубчик часнику
- 1 велика цибулина
- 3 ст. л. солодкої паприки
- 1 велика морква
- 1 болгарський червоний перець
- 1 болгарський зелений перець
- 2 середніх червоних помідора
- 450 г картоплі
Спосіб приготування:
Цибулю почистіть і наріжте дрібними кубиками. Видаліть насіння з перців і наріжте маленькими квадратиками товщиною 1 см.
Почистіть моркву і наріжте дуже тонкими кружечками. Розріжте помідори на частинки (дольками). Почистіть зубчик часнику і протисніть через часникодавку.
М’ясо наріжте кубиками , товщиною приблизно по 2 см.
Покладіть жир в каструлю разом з цибулею і поставте на середній вогонь. Потушкуйте пару хвилин, але не довго, щоб він не змінив колір.
Коли цибуля зм’якне і трохи підрум’яниться, додайте часник і трішки обсмажте. Зменшіть вогонь до мінімуму, посоліть м’ясо за смаком і додайте в каструлю. Перемішайте.
Зніміть каструлю з вогню на 1 хвилину і додайте паприку. Перемішайте дерев’яною ложкою.
Знову поставте каструлю на вогонь і додайте 3-4 ложки води, щоб гуляш не підгорів.
Закрийте каструлю кришкою і залиште тушитися на помірному вогні, поки м’ясо не буде наполовину готовим. Залежно від товщини шматочків і обраного вами м’яса на це може піти в середньому від 45 хвилин до 1 години.
Коли страва буде наполовину готова, перевірте, щоб залишалося достатньо рідини, якщо рідини мало, додайте трохи води. Паприка може легко підгоріти через високий вміст цукру, і тоді вона додасть страві гіркий присмак.
Додайте овочі: помідори, зелений перець, червоний перець і моркву.
Полийте м’ясо і овочі водою і тушкуйте на невеликому вогні, без кришки, ще 20-30 хвилин. Кількість води буде залежати від того, скільки ви хочете отримати підливи в страві.
Очистіть картоплю і наріжте шматочками приблизно такого ж розміру, як і м’ясо.
Додайте картоплю в каструлю.
Перемішайте і тушкуйте приблизно 20-25 хвилин.
Гуляш готовий!
Смачного 😉
0 коментарів до “Гуляш”Додати →