Нам знадобиться:
- 1 кг курки (стегна, гомілки)
- 350 г гречаної крупи
- 150 г цибулі порей
- 250 г ріпчастої цибулі
- 250 г моркви
- 4 зубчики часнику
- 1 червоний перець чилі
- 100 мл білого вина
- 15 г сухої приправи для курки
- 100 г вершкового масла
- 30 мл олії
- сіль, перець, кінза
Спосіб приготування:
З курячих стегон і гомілок знімаємо шкіру, кістки залишаємо. Нарізаємо великими кільцями цибулю, тонкими кільцями – цибулю порей, дрібно – стручок червоного перцю чилі і часник, додаємо біле сухе вино, олію і приправу для курки (без солі). Кладемо шматки курки в маринад, кладемо в прохолодне місце на 3 години.
На дно термостійкого глиняного горщика кладемо шматок вершкового масла, потім цибулю з маринаду, наливаємо трохи рідини з маринаду. У глиняних горщиках готують порційні страви, тому слід заздалегідь розділити всі інгредієнти пропорційно кількості.
На цибулю викладаємо шматки курятини так, щоб на одну порцію виходило приблизно 250 г сирого м’яса з кістками.
Чистимо моркву, ріжемо великими кубиками, кладемо на курку.
Гречану крупу ретельно перебираємо (в ній бувають дрібні камінчики і сміття), потім замочуємо в холодній воді на 10-15 хвилин, відкидаємо на сито, промиваємо проточною водою кілька разів.
Додаємо промиту крупу, вона повинна заповнити горщик на 3 \ 4, щоб залишилося зверху пусте місце для води.
Тепер наливаємо гарячу воду і додаємо кухонну сіль за смаком.
Горщики закриваємо, відправляємо в розігріту до 175 градусів духовку. Готуємо приблизно годину, спостерігати за процесом приготування небажано. Якщо дістати горщик і відкрити кришку, то випарується пар, гречка вийде сухою. Наші бабусі ставили в піч горщики, залишали на кілька годин, і їжа готувалася самостійно. Головне – підтримувати жар в печі!
Готову курку з гречкою викладаємо в тарілки або подаємо до столу прямо в горщиках.
Смачного 😉
0 коментарів до “Гречка з куркою в духовці”Додати →