Нам знадобиться:
- риба дорадо – 2 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- помідори – 1 шт.
- цибуля порей – 1 невеличкий шматочок
- маслини без кісточок – 50 г
- часник – 1 зубчик
- сік половини лимона
- чебрець
- оливкова олія
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
Рибку чистимо, добре миємо, протираємо насухо, робимо з двох сторін по 2 хрестоподібних надрізи.
Для маринаду змішуємо сіль, перець, лимонний сік, паприку, листя чебрецю, кілька столових ложок оливкової олії. Натираємо дорадо з обох сторін і всередині маринадом і залишаємо хвилин на 15 – 20 маринуватися. Тим часом робимо начинку.
Помідор очищаємо від шкірки і від насіння, нарізаємо невеликими частинками.
Болгарський перець і цибулю нарізаємо соломкою і обсмажуємо в невеликій кількості оливкової олії до м’якого стану. Маслини нарізаємо кільцями. Перемішуємо помідори, перець, цибулю і оливки, солимо начинку, перчимо, додаємо буквально чайну ложку рослинної олії і лимонного соку.
З риби руками знімаємо зайві трави, щоб вони не підгорали в процесі запікання. Розподіляємо начинку між двома рибками.
Запікаємо при 200 градусах 25 – 30 хвилин.
Смачного 😉
0 коментарів до “Дорадо з овочами”Додати →